De Langkamp 14, 3961 MS Wijk bij Duurstede, NL
+31 (0)343 578 585

Over Van Echtelt Metaal

Al meer dan 100 jaar ervaring, vakmanschap en kwaliteit

Wij zijn specialist in metaal- en staalconstructiewerk in een breed toepassingsveld.

Van Echtelt Metaal B.V. levert al het denkbare metaalconstructiewerk voor de woning- en utiliteitsbouw, de agrarische sector, en al het denkbare renovatiewerk. Ook hebben wij diverse kunstwerken geconstrueerd.

We maken graag staalconstructies waarbij de constructie gebogen, schuin of rond loopt. Naast staal werken wij ook met RVS en aluminium. Ook combinaties met andere materialen behoren tot de mogelijkheden, zoals hout en glas (stalen balkons met hout, hekwerk met glas).

Onze constructies zijn door het hele land te vinden.

Onze tekenaars, werkvoorbereiders en monteurs werken allemaal binnen ons eigen bedrijf; een extra waarborg voor volledige afstemming en controle op de samenhang en de kwaliteit van het eindproduct.

Als Erkend Leerbedrijf dragen wij bovendien bij aan het doorgeven van vakmanschap aan de volgende generatie.

Historie

Eind 1800 begint Bernard van Echtelt een eenmanszaak als dorpssmid van Werkhoven. Twee van zijn zonen, Joop (zie foto) en Antoon, zetten rond 1925 zijn werkzaamheden voort.


Het werk in de smederij bestaat onder andere uit het beslaan van paarden, het maken van hoepels om houten karrenwielen, smeedwerk, en hekwerken; alles voornamelijk voor boeren in en om Werkhoven. In de loop van de tijd komen daar installatiewerkzaamheden bij.


In 1973 wordt het bedrijf overgenomen door de zoons van Joop: Theo, Piet, Anton en Jan van Echtelt. De bedrijfsvorm wordt een BV genaamd Gebr. Van Echtelt Staalconstructie en Installatie BV. De organisatie bestaat nu uit een aparte installatieafdeling en een aparte staalconstructieafdeling. In die periode bestaat het werk van de staalconstructieafdeling voor 80% uit het maken van stalinrichtingen voor de landbouw, en voor 20% uit het maken van staalconstructies voor de bouw en voor particulieren..


Eind jaren tachtig neemt vanwege de crisis in de landbouw het percentage staalwerk voor de bouw toe. Op dit moment wordt er 20% geproduceerd voor de landbouw en 80% voor de utiliteits- en woningbouw en andere projecten.


In 1991 is de afdeling staalconstructie verhuisd naar Wijk bij Duurstede.


Omdat er binnen de familie Van Echtelt geen opvolging was om het familiebedrijf voort te zetten, besluiten de broers de staalconstructieafdeling los te koppelen uit de bestaande organisatie, en deze te verkopen. Dit gebeurt in 2008.


Het bedrijf wordt overgenomen door ing. Marco Koens, die dan al 12,5 jaar binnen het bedrijf werkt. De nieuwe naam van het bedrijf wordt Van Echtelt Metaal BV. De continuïteit is daarmee gewaarborgd. Van Echtelt Metaal BV blijft specialist in metaal- en staalconstructiewerk in een breed toepassingsveld.


Zo staat de naam Van Echtelt al meer dan 100 jaar voor ervaring, vakmanschap en kwaliteit.