De Langkamp 14, 3961 MS Wijk bij Duurstede, NL
+31 (0)343 578 585

Onze Certificeringen

Industrienormen, veiligheid en controle boven alles

nen1090 Certificering

Van Echtelt Metaal B.V. is sinds december 2014 gecertificeerd voor de NEN EN-1090 in executieklasse 1 en 2. ​Klik hier voor het certificaat.


Ten behoeven van de certificering heeft VEM gebruik gemaakt van de onafhankelijke keuringsinstantie Kiwa. Op de website van Kiwa kunt u een registratie van onze certificering vinden: https://www.kiwa.nl/gecertificeerde-bedrijven.aspx

Met het certificaat is Van Echtelt Metaal bevoegd bovengenoemde CE-prestatieverklaring af te geven. Deze verklaring geeft aan dat de geleverde staalwerken voldoen aan de daarvoor wettelijk geldende kwaliteitseisen. Het laten vervaardigen/afnemen van staalconstructies bij niet gecertificeerde bedrijven kan wettelijk aangemerkt worden als een economisch delict.

U kunt dus met blijvend vertrouwen uw constructiewerk aan ons uitbesteden.

VCA Certificering

Het veiligheidsbeheersysteem van Van Echtelt Metaal B.V. voldoet aan de eisen uit de VGM Checklist Aannemers (versie 2008/5.1). Klik Hier voor het certificaat.


VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld.


Het veiligheidsbeheersysteem is van toepassing op: Metaal- en constructiewerk voor de woning- en utiliteitsbouw, de agrarische sector en renovatiewerk. (NACE code C25.1)

Erkend Leerbedrijf

Een leerbedrijf is een bedrijf waar een scholier die een opleiding volgt stage kan lopen. Vaak zijn dit opleidingen waarbij de scholier slechts een of twee dagen per week naar school gaat. De overige dagen is de scholier dan op het leerbedrijf om de theorielessen van de opleiding in de praktijk te oefenen.


Aan leerbedrijven worden bepaalde eisen gesteld, zo moet er minimaal een gekwalificeerde leermeester aanwezig zijn om de scholier te begeleiden. Ook moet het werk op het leerbedrijf aansluiten op de theorie van de opleiding.


De kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven moeten zorg dragen voor voldoende leerbedrijven van goede kwaliteit. Daarvoor controleren de kenniscentra alle leerbedrijven en geven ze een erkenning af aan leerbedrijven die voldoen aan de minimale kwaliteitseisen. ​Meer info >>​